Протягом перших дев’яти місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації в Силах оборони понад 900 зразків озброєння та військової техніки, з яких понад 600 є українського виробництва.

Для порівняння, протягом всього 2023 року було кодифіковано 405 зразків, зокрема 244 – вітчизняного виробництва, про що повідомив перший заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Серед кодифікованих новинок найбільше представлені автотранспорт, безпілотні авіаційні комплекси, боєприпаси, системи радіоелектронної боротьби, зв’язку, інженерні засоби та наземні роботизовані платформи.

«У 2024 році українські виробники зброї не лише збільшили обсяги виробництва, а й створюють нові зразки високотехнологічної зброї, яка відіграє дедалі важливішу роль на полі бою. Ми працюємо над важливими проєктами, які значно посилять нашу вогневу міць, але деталі наразі розголошувати не можемо», – зазначив генерал-лейтенант Гаврилюк.

З понад 600 українських зразків, допущених до експлуатації в цьому році, майже половина припадає на третій квартал.

«Для підвищення спроможностей наших сил у повітрі та на землі, ми маємо розширювати військово-технічну співпрацю з партнерами. Чим більше інвестицій ми залучимо, тим менше шансів у Кремля реалізувати свої агресивні плани», – підкреслив він.