З початку цього літа російські окупанти з території РФ завдали по Сумській області понад 2 тисячі ударів ракетами, КАБами, артилерією, мінометами та дронами. Щоб зменшити кількість обстрілів, необхідно створити буферну зону в Курській області. Про це 13 серпня написав у Telegram міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Створення буферної зони на території Курської області – це крок, спрямований на захист наших прикордонних громад від щоденних ворожих обстрілів,» – йдеться в повідомленні.

За словами міністра, через постійний російський терор пріоритетною є евакуація населення з 183 населених пунктів 15 територіальних громад Сумської області. Уже евакуйовано понад 20 тисяч людей, з яких майже 2,5 тисячі – діти.

«Військові надають МВС інформацію про потреби в забезпеченні місцевих питною водою, продуктами харчування, медикаментами та засобами гігієни, щоб у координації з іншими відповідними органами ми могли якнайшвидше організувати гуманітарну допомогу. Усі наші гуманітарні ініціативи здійснюються виключно відповідно до норм міжнародного права,» – додав Клименко.