Президент України Володимир Зеленський 14 серпня провів нараду, на якій обговорювали наступ у Курській області Росії. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

У нараді взяли участь головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та інші представники виконавчої влади.

Зеленський зазначив, що серед ключових питань, окрім безпеки та гуманітарної ситуації, Україна розглядає можливість створення військових комендатур у контрольованих районах Росії.

«Захищаючи право на самооборону і життя людей у прикордонних громадах України, наші сили здійснюють активні дії на території Росії, при цьому суворо дотримуючись вимог міжнародних конвенцій та гуманітарного права,» – підкреслив президент.

За результатами наради омбудсмен України Дмитро Лубінець повідомив, що українські військові вже створили санітарну зону на території Курської області. Відповідно до міжнародного права, до цієї зони будуть постачати продовольство, медикаменти та інші товари, необхідні для цивільного населення.