На території водосховища біля селища Нова Борова водії помітили у мікроавтобусі одного з місцевих жителів предмет, схожий на гранату, та повідомили про це поліцію. Також водій, виявивши боєприпас, не піддався огляду на стан сп’яніння.

Затриманий та експертиза

На місці події оперативники відділення поліції №4 (Хорошів) Житомирського районного управління зареєстрували всі обставини та взяли на контроль свідків і очевидців інциденту.

За попередніми даними, 30-річний житель селища Нова Борова, будучи у нетверезому стані, прибув на водойму і спровокував конфлікт з іншими відпочивальниками. Під час сварки у мікроавтобусі він залишив предмет, схожий на гранату Ф-1.

Поліцейські забезпечили безпечне вилучення вибухонебезпечного предмета і направили його на експертизу для подальшого розслідування.

Правова відповідальність

Наразі слідчі встановлюють всі обставини інциденту в рамках кримінального провадження. Згідно з чинним законодавством за такі дії може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення від 3 до 7 років.

Крім того, не підчинившись вимогам проходження огляду на стан сп’яніння, водій підпадає під статтю 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає штрафні санкції та позбавлення права керувати транспортними засобами на визначений термін.

За матеріалами поліції Житомирської області.