Дослідники шукають Дев’яту планету в Сонячній системі

Дослідники, які опублікували свою роботу в журналі The Astronomical Journal, продовжують пошуки загадкової Дев’ятої планети в нашій Сонячній системі. Вони стверджують, що лишилося лише одне місце, де ймовірно її виявлення.

Застосування технології Pan-STARRS

З використанням даних роботизованого комплексу телескопів Pan-STARRS вчені охопили великий участок космосу у пошуках цієї загадкової планети. В результаті вони змогли звузити область пошуку, виключивши приблизно 78% раніше запропонованих можливих місцезнаходжень.

Характеристики Дев’ятої планети

За їх даними, Дев’ята планета знаходиться на відстані приблизно 500 астрономічних одиниць від Сонця і має масу приблизно у 6,6 разів більшу, ніж у Землі.

Майбутнє спостереження та надії вчених

Хоча поки не вдалося виявити планету безпосередньо, вчені стверджують, що вони вже вивчили 80% регіонів зовнішньої Сонячної системи, де вона може знаходитися. Залишається лише 20% невідомих областей, де, можливо, приховується загадкова Дев’ята планета.

Вчені сподіваються, що майбутнє спостереження за цією частиною космосу за допомогою нового земного телескопа в Обсерваторії імені Вери Рубін допоможе знайти цю загадкову планету і розкрити її таємниці.