24 червня поліцейські з відділу №1 Житомирського районного управління отримали інформацію про незаконні культури з наркотичними речовинами у 44-річного мешканця села Сінгурів. Під час оперативних дій правоохоронці виявили теплицю з коноплями. Загалом поліцейські знайшли 192 рослини.

Виявлено культуру маку та конопель в Житомирському районі

Напередодні, співробітники поліції Житомирського району виявили на території приватної ділянки на околиці обласного центру культури маку. Правоохоронці вилучили понад 700 рослин з ділянки. Усе вилучене відправлене на експертизу до обласного Науково-дослідного криміналістичного центру МВС. Слідчі встановлюють всі обставини в рамках відкритих кримінальних проваджень.

Незаконне вирощування маку та конопель пов’язане з порушеннями законодавства

Нагадаємо, що мак і коноплі є сировинною базою для виробництва наркотиків. Законодавством України регулюється питання посіву цих рослин для харчових та промислових потреб, але їх вирощування у приватних господарствах без спеціального дозволу є незаконним.

Посів і вирощування маку та конопель може призвести до серйозних наслідків

Згідно з статтею 310 Кримінального кодексу України, посів або вирощування маку у кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 кваліфікується як кримінальне порушення, за яке передбачена кара у вигляді штрафу від 1700 до 8500 гривень, або до 6 місяців арешту, чи обмеження волі на строк до трьох років. При перевищенні вказаної кількості рослин, покарання може сягнути 7 років позбавлення волі.