Обурення і засудження тиску на українське видання «Тексти»

Ми, журналісти та медійні організації, учасники Медіаруху, висловлюємо обурення і категорично засуджуємо хвилю тиску, наклепів та погроз, спрямованих на незалежне українське видання «Тексти» (Texty.org.ua).

Дослідження «Американські гойдалки» і реакція на нього

6 червня «Тексти» опублікували дослідження під назвою «Американські гойдалки: Від трампістів до комуністів, хто і як агітує за припинення допомоги Україні». У дослідженні проаналізовано політичне, медійне та експертне середовище в США, яке впливає на прийняття рішень про подальшу підтримку України в російсько-українській війні.

Реакція представників Республіканської партії США та інших

Після публікації дослідження «Тексти» стали об’єктом великого напливу ненависті, погроз, закликів зняти фінансування та різноманітного тиску. Цей тиск на українське дослідницьке медіа здійснюється представниками та прихильниками Республіканської партії США, які, на жаль, не захищають свободу слова, а мають бути прикладом демократії.

Звинувачення та реакція українських журналістів

Ми, українські журналісти, підтверджуємо репутацію «Текстів» як абсолютно незалежного видання і відкидаємо ці звинувачення. Така скоординована атака на незалежне медіа підриває фундаментальні принципи демократії.