Доісторичні мисливці та відкриття Тель-Авівського університету

Працівники Тель-Авівського університету розкрили дивовижну таємницю, яка переписує історію доісторичних мисливців. За даними «Archaeologies,» під час розкопок у печерах Кесем та Джальджулія археологи відкрили скребки Quina, що були виготовлені 400 000 років тому. Ці артефакти стали найдавнішими кам’яними інструментами, призначеними для обробки туш тварин та їх шкур.

Технологічні зміни та використання кременю

Скребки мають гостру, лускату робочу кромку, ідеальну для обробки туш тварин та їх шкур. Вчені вважають, що зміни у технології виготовлення знарядь сталися через зникнення слонів у регіоні. Дослідження показало, що для виготовлення скребків використовувався кремінь, який не був місцевим. Він видобувався у горах Самарії, розташованих за 20 кілометрів від доісторичних стоянок.

Священність гір для давніх людей

Професор Ран Баркая, який очолював дослідження, вважає, що гори Герізим та Ебал могли бути для доісторичних мисливців священними місцями, як джерела достатку. Це свідчить про те, що давні люди здійснювали полювання та видобували сировину для виготовлення знарядь у горах.