У Київській опері 2 червня відбудеться фестиваль сучасного танцю «Contemporary Duel»

Який об’єднає українських хореографів та виконавців на одній сцені вперше з часів повномасштабної війни. Про це повідомляють організатори.

Фестиваль, що колись розпочинався як батли, збираючи найдосвідченіших танцівників, тепер виходить на новий рівень

Пропонуючи глядачам програму з найсвіжіших танцювальних вистав. «Останні два роки змусили нас переосмислити багато речей, і це відображається у мистецтві.

Ми організовуємо фестиваль саме зараз, щоб показати всю різноманітність сучасного танцю в Україні»

Зазначає співорганізатор Contemporary Duel, танцівник Данило Зубков. Ювілейний 10-й випуск Contemporary Duel в Київській опері стане особливим.

Засновниця фестивалю, хореографка Галина Пеха, розповідає, що ідея фестивалю народилася з концепції хіп-хоп батлів

Де танцівники демонструють свою майстерність в імпровізації. «Ми почали цей проект з метою створити платформу, де танцівники могли би почувати себе вільно і виражати все, що для них важливо», — додає Галина.

У програмі фестивалю Contemporary Duel — змагання в різних номінаціях у круглій залі Київської опери

Та гала-вечір коротких вистав українських хореографів на головній сцені театру. Глядачі можуть придбати квитки на обидва блоки подій або на окремі вистави.

«Сучасний танець є невід’ємною частиною культури та мистецтва

І ми хочемо, щоб якомога більше людей дізналися про досягнення наших митців. Хоча організувати фестиваль в часи війни — це виклик, ми плануємо відзначити життя та запрошуємо глядачів поділитися з нами цим святом», — каже Галина Пеха.