Михайло Спиридонов — новий голова Харківського окружного адміністративного суду

Михайло Спиридонов став новим головою Харківського окружного адміністративного суду. Про це повідомили у виданні «Закон і бізнес».

Спиридонов розпочав свою діяльність на посаді голови суду, строк повноважень якого складає три роки. До цього він виконував обов’язки управлінця суду.

Нагадаємо, що у лютому 2023 року завершився строк повноважень попереднього голови суду Ольги Панченко. Після цього Панченко перейшла на посаду санітарного інструктора. Раніше, 31 січня 2023 року, Вищий антикорупційний суд визнав її винною у хабарництві на суму 3000 доларів США судді Заичко, за що Панченко отримала п’ять років позбавлення волі. Апеляція на це рішення була подана, проте її розгляд був призупинений через те, що Панченко була мобілізована на військову службу.

У період між звільненням Панченко та призначенням нового голови неодноразово скликалися збори суддів, але лише зараз вдалося визначитися з новим керівником.

Михайло Спиридонов розпочав свою кар’єру у квітні 2005 року як суддя Ізюмського міського районного суду Харківської області. У березні 2007 року його призначили суддею Харківського окружного адміністративного суду, а у жовтні 2010 року його обрали на цю ж посаду безстроково.