Американські благодійники подарували 50 модульних будинків жителям сіл Харківської області

Про це повідомив Максим Касьяненко, представник благодійного фонду «До України з любов’ю», пише “Суспільне”.

Фонд «До України з любов’ю»

Фонд «До України з любов’ю» займається збором коштів у США від компаній та приватних осіб для відновлення житла для українців, які втратили домівки через обстріли. Модульні будинки були передані мешканцям прикордонних сіл Слатино, Цуповка та Прудянка в Дергачівській громаді. Вартість одного будинку варіюється від 28 до 55 тисяч доларів.

Процес відбору осіб

Максим Касьяненко зазначає, що процес відбору осіб, які потребують нового житла, проходить прозоро. На сайті фонду публікуються історії постраждалих родин, з якими зустрічаються представники організації, записують їхні розповіді та фотографують. Зібрані кошти надходять від благодійників. Під час заселення люди мають можливість особисто познайомитися з американцями, які допомогли їм.

Приклади допомоги

У селі Слатино, що знаходиться за 12 км від кордону з Росією, модульний будинок отримала 76-річна Лідія Балакарева. У Прудянці модульний будинок отримала родина Поваляєвих, чий двоповерховий будинок був знищений внаслідок обстрілів.

Плани на майбутнє

Голова Дергачівської військової адміністрації Вячеслав Задоренко повідомив, що в громаді планують встановити ще 10 таких будинків. Першочергово модульне житло отримають родини військових, родини з дітьми та літні люди.