Обвинувальний акт стосовно працівника Федеральної служби безпеки Росії, який курував катування місцевого чоловіка під час окупації Харківської області, був направлений до суду.

Обвинувальний акт щодо працівника ФСБ РФ

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно працівника ФСБ РФ, якому інкримінуються порушення законів і звичаїв війни, вчинене за попереднім зговором групи осіб. Обвинувачений — житель Московської області, працівник 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ РФ.

Слідство встановило, що обвинуваченого відправили в окупований м. Вовчанськ, де він повинен був придушувати рух опору та проводити «профілактику» з пропротивними громадянами. У квітні 2022 року він спільно з іншими російськими військовими зупинили автомобіль місцевого мешканця, підозрюваного в співпраці з українськими військами та Службою безпеки України.

Потерпілому доручили рухатися на власному автомобілі під наглядом двох російських військових. Прибувши до місцевої прокуратури, окупанти замкнули чоловіка і ще десятьох українців у підвалі, де їх тримали проти їх волі.