У Центральному парку Харкова планують висадити рослини, які змогли пережити ракетні обстріли. Прес-секретар парку Андрій Кравченко повідомив, що під час одного з ударів ракета потрапила в зону, де росли маленькі сосни, ялівці та туї. Завдяки зусиллям фахівців частину рослин вдалося врятувати. Тепер ці витривалі рослини прикрасять аллеї парку. Особливою гордістю стануть кущі троянд, які, незважаючи на вибух, вижили і дадуть початок новому розарію біля атракціонів «Англія» та «Єгипет».

Центральний парк неодноразово зазнавав шкоди в результаті обстрілів:

2 квітня 2022 року пошкоджено кілька атракціонів;

11 квітня 2022 року обстріл звалив кілька дерев, постраждали атракціони та сцена в ретро-зоні;

3 травня 2022 року під час обстрілу загорілися дерев’яні конструкції дитячих атракціонів;

На початку червня 2022 року під обстріл потрапив атракціон «Американські гірки».

Цього року в Центральному парку планують висадити 11 тисяч квітів — це утричі менше, ніж до війни. Обов’язково оформлять центральну клумбу з фігуркою білочки.

Міський голова Харкова Ігор Терехов зазначив, що місто продовжить озеленення, незважаючи на війну. Він підкреслив, що доглянутий місто з квітами є важливою психологічною підтримкою як для цивільних, так і для військових.

У 2024 році в Харкові планують висадити 1,7 мільйона квітів, зокрема в саду Шевченка, біля Дзеркальної струї та в парках районів міста. Це більше, ніж у 2023 році, коли було висаджено 1,2 мільйона квітів. У довоєнному 2021 році комунальники висадили в місті 2 мільйони квітів.